INFORMATIE download met PDF

Op deze HELP-pagina willen we U iets meer vertellen over de wijze van downloaden van folders en invulkaarten in PDF bestanden.


PDF datasets, Acrobat Reader

PDF staat voor Portable Document Format. Het is een bestandstype dat speciaal bedoeld is om (op het internet) dokumenten c.q. folders beschikbaar te stellen. Om de inhoud van een PDF dataset te kunnen bekijken en te kunnen printen is een speciaal programma nodig, de zgn. Adobe Acrobat Reader.(meestal al aanwezig op uw PC)

Op deze website zijn ook datasets van het PDF type aanwezig, deze zijn opgenomen als een "aanklikbare" link/download. Klikt U op zo'n link dan krijgt U in principe de mogelijkheid om de inhoud van de dataset te bekijken en eventueel te printen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat op uw systeem Acrobat Reader versie 3 of hoger is geïnstalleerd. En dat het PDF type wordt geassocieerd met Acrobat Reader.

Het is niet eenduidig te zeggen welk scherm er verschijnt nadat U een PDF dataset hebt aangeklikt. Naast de aanwezigheid van Acrobat Reader is dit ook afhankelijk van de browser die U gebruikt en de (veiligheids) instellingen van uw browser. Grofweg zijn er 3 situaties te onderscheiden:

  • Er verschijnen foutboodschappen omdat er geen versie van Acrobat Reader op uw PC aanwezig is of omdat de juiste instellingen ontbreken om Acrobat Reader te activeren.
  • Er is een correcte Acrobat reader omgeving op uw PC aanwezig, maar U krijgt eerst een waarschuwing omtrent het downloaden van bestanden; met de mogelijkheid om te kiezen tussen downloaden van het dokument of het dokument direct tonen (zie volgende punt).
  • Er is een correcte Acrobat Reader omgeving op uw PC aanwezig en het dokument wordt direct getoond. Dit kan dan zijn in een (apart) browser venster of in een (apart) Acrobat Reader venster.

Als het PDF dokument wordt getoond in een venster dan heeft U middels de functies in de menubalk van dat venster de mogelijkheid om het dokument te lezen en te printen.


Informatie over de Acrobat Reader vindt U op de site van Adobe en wel op deze pagina

Adobe Acrobat Reader
DOWNLOAD HIER GRATIS UW ACROBAT READER
.
U kunt hier tevens de ACROBAT Reader gratis downloaden.