VERDER KIJKEN VERDER KOMEN

Een blik op de toekomst van de forensische psychiatrie

13 jun 2019
DE DOELEN, ROTTERDAM
€295

Bent u geïnteresseerd in innovatieve behandelmethodieken en -technieken binnen de forensische zorg? Dit congres biedt inzicht in een aantal van deze recente innovaties. Hoe zal de forensische psychiatrie er over 10 jaar uitzien?

Inhoud

In de forensische psychiatrie worden steeds meer technologische vernieuwingen ter verbetering van assessment en behandeling ontwikkeld, getest en geïmplementeerd. Te denken valt aan het gebruik van zogenaamde mobiele wearables waarmee psychofysiologische gegevens van patiënten kunnen worden verzameld, geanalyseerd en geïmplementeerd. Hiermee kan bijvoorbeeld de hartritmevariabiliteit en huidgeleiding worden gemeten ter voorspelling van agressie.

 

Op 13 juni organiseert Fivoor - een instelling voor forensische en intensieve psychiatrie - een congres over dergelijke vernieuwingen onder de titel: "Verder kijken, verder komen". Dit is ook het motto van Fivoor waarmee zij haar toekomstvisie betreffende innovatieve ontwikkelingen in de psychiatrische behandeling en zorg onderstreept.

 

Tijdens het congres zal een aantal professionals en wetenschappers verschillende innovatieve methodieken en technieken presenteren, met daarbij aandacht voor zowel het klinische als wetenschappelijke perspectief. Er wordt ingegaan op de meerwaarde van deze innovaties voor de forensisch psychiatrische behandelpraktijk. Hoe zal de forensische psychiatrie zich ontwikkelen de komende jaren?

De gerenommeerde wetenschapper prof. dr. Adrian Raine van de University of Pennsylvania zal zijn bijdrage aan dit congres leveren. Hij zal zijn licht laten schijnen op actuele ontwikkelingen op het gebied van neurobiologie van agressie, met daarbij aandacht voor de praktische implicaties voor de toekomst.

Dit congres zal ook in het teken staan van het afscheid van drs. Machiel Polak als bestuurder van Fivoor. Meer dan 20 jaar leidde hij als bestuurder FPC de Kijvelanden, en later Fivoor. Hij zal terugblikken op deze periode en - in lijn met het thema van het congres - vooral ook vooruitblikken op de wenselijke koers van de forensische psychiatrie in Nederland en Vlaanderen in de komende 20 jaar.

 

Het belooft een inspirerend congres te worden!

 

De programmacommissie

Prof. dr. Stefan Bogaerts

Hoogleraar forensische psychologie aan de Universiteit van Tilburg, departement ontwikkelingspsychologie en directeur-hoogleraar Onderzoek en Behandelinnovatie Fivoor/ FPC De Kijvelanden

Prof. dr. Henk Nijman

Senior onderzoeker bij Fivoor en bijzonder hoogleraar forensische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Drs. Floor van Dijk

Psychiater/ voormalig bestuurder Fivoor/ FPC De Kijvelanden

Drs. Machiel Polak

Psychiater/ voorzitter van de raad van bestuur Fivoor/ FPC De Kijvelanden

Prof. dr. Berno van Meijel

Lector en hoogleraar GGZ-verpleegkunde Hogeschool Inholland, Amsterdam UMC, Parnassia Groep en Opleidingsinstelling GGZ-VS

Casper Nusselder

Voorzitter stichting Sympopna

CONTACTGEGEVENS 

Email  info@sympopna.nl

Postadres:
Postbus 14109

3508 SE Utrecht

NAVIGATIE

© 2002-2019 Stichting Sympopna

STUUR ONS EEN BERICHT